Общини са принудени да пестят от ток и отопление, за да

...
Общини са принудени да пестят от ток и отопление, за да
Коментари Харесай

Царево остава на тъмно, режим на тока в Казанлък

Общини са принудени да пестят от ток и отопление, за да покриват разноските си. Това се случва и в Община Царево, където, макар че управлението има подписан контракт за ток на пазарни цени, приходите не покриват плануваните разноски.

Кметът на Царево инж. Георги Лапчев съобщи за " Твоят ден ", че сметките за ток са двойни. Миналият януари електричеството е коствало 40 000 лв., в този момент - 86 000.

Според него не цените на тока са най-важният проблем за всички общини, а възходящите цени на всички артикули, горива и услуги.

" Вчера страната разгласи, че няма да има помощ за общините. Искам да напомня, че страната са хората и в случай че не им се оказва помощ, на кого различен?! ", запита той.

От Община Царево са били далновидни и са планували отопление с различни източници и в този момент минават от пелети на газьол, който сега е по-евтин.

Кметът се надява жителите да не усетят други неудобства поради рестриктивните мерки, които се постановат, с цел да се пестят средства, като се изключи че няма да има улично осветяване.

Заради тройно по-високите цени за електрическа енергия в Община Казанлък също се вкарва режим на уличното осветяване.

В град Казанлък към този момент се ползва следено контролиране на уличното осветяване в часовете след 22,00 ч. като лампите ще бъдат спирани на половина.

С цел оптимизация на разноските за улично осветяване по обитаемоте места в общината към кметовете следва издаването на нарочна заповед за основаване на организация по места за прекъсване на уличното осветяване по градове и села  сред часовете 23,00 и 04,00. Те би трябвало да създадат оглед и да изготвят списък на всички осветителни тела с високо ползване /живачни лампи/ за всяко обитаемо място.

При едно и също ползване, сметките и цените за електрическа енергия единствено за улично осветяване са увеличени тройно по отношение на декември 2020 година и декември 2021 г.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР